AKTUELNO

On je bio gost Jutarnjeg programa na TV Pink.

Predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da je dobro što je premijer Srbije Aleksandar Vučić prepoznao značaj Balkanske carinske unije za ceo region.

-Za sve ovo je bitna snaga volje, važno je da imamo slobodnu carinsku ekonomiju, da kamioni ne čekaju na granicama po 30 sati, a to je u interesu svakog od nas - ocenio je Čadež gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

On je rekao da politika utiče na privredu, ali da sa druge strane Srbija sarađuje sa svim regionalnim centrima i da je važno da lideri tih zemalja prepoznaju stabilnost u regionu i da je to bitno za građane svih tih zemalja.

Komentarišući to što je Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Moody''s povećala kreditni rejting Srbije, Čadež je podsetio da je to druga godina za redom da se beleži značajan pomak na listi.

Kako kaže, to govori da međunarodne finansijske institucije prepoznaju šta se u Srbiji dešava, da postoji stabilnost i da se preporučuje investitorima da pogledaju da Ministarstvo finansija, Narodna banka i Vlada Srbije rade dobar posao.

-Stalno skačemo, imamo veći kreditni rejting, institucije prepoznaju stabilnost u našoj zemlji, Vlada Srbije dobro radi na tome - naglasio je Čadež.

-Rast od 2,8 odsto BDP-a je generisan kroz izvoz i investicije, mi ćemo u prvom kvartalu ove godine premašiti i broj otvorenih radnih mesta - istakao je on.

Govoreći o novim investicijama, Čadež je najavio da će u Srbiju doći 22 nemačke kompanije mahom iz metalske i mašinske industrije.

#Investitori

#Marko Čadež

#Srbija

'