AKTUELNO

Delegacija američke ambasade u Beogradu, koju je predvodio predstavnik ekonomskog odelenja Teodor Fišer, posetila je danas Rudarsko-topioničarski basen Bor, sa željom da se bliže upoznaju sa radom kompanije koja, kako je rečeno, ima veoma značjnu ulogu za srpsku privredu.

Kako je saopšteno iz tog basena, Fišer je odnedavno u odeljenju američke Ambasade i zadužen je za privredne odnose dve zemlje, a ovo mu je jedna od prvih radnih poseta nekoj srpskoj kompaniji.

Zanimalo ga je kako se dobija bakar u novoj topionici u Boru, gde se on prodaje i po kojoj ceni o čemu je, kako se navodi, dobio odgovor na licu mesta, na odeljenju rafinerije gde je prisustvovao livenju.

Fišer, navodi se u saopštenju, nije krio oduševljenje prizorom kod livne mašine, rekavši da je impresioniran postupkom dobijanja bakra.

Sa odeljenja rafinacije Spaskovski je delegaciju SAD poveo u obilazak ostalih metalurških pogona, a u komandnoj sobi nove topionice, gde su proveli najviše vremena, razgovaralo se o aktuelnom statusu RTB-a, procedurama vezanim za UPPR, kao i interesovanju stranih investitora za strateško partnerstvo sa Basenom.

Pre povratka u Beograd, predstavnici američke ambasade obišli su hotel ?Jezero? na Borskom jezeru.

#Bor

#Rudnik

#Sjedinjene Američke Države

'