AKTUELNO

Premijer je danas obišao hale nekadašnje fabrike 15. maj Eksporteks u Lebanu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas hale u okviru nekadašnje fabrike "15. maj Eksporteks" u Lebanu, nakon čijih rekonstrukcija će turska kompanija "Ormo grupa" otvoriti fabriku tekstilne industrije.

On se zahvalio turskim investitorima što ulažu u Srbiju i najavio da im vlada sve vreme stoji na raspolaganju, ističući da je ovde „vredan i dobar narod koji želi da radi“.

Foto: Tanjug

- Mi smo spremi da pomognemo koliko god možemo. Pre par meseci niko nije verovao da će ovde da nikne fabrika – istakao je Vučić dodajući da je u planu da se u ovoj farbici zaposli oko 300 ljudi.

- Nije problem kada date pare i pomažete, a mi smo danas dali i za Lebane, ali i za Žitorađu i Belu Palanku. Naš cilj je da dovedemo još investitora – dodaje premijer.

Foto: Tanjug

Iz "Ormo grupa" su najvaili da očekuju uspešno poslovanje, a kako kažu, ukoliko se dogodi u planu je i proširenje.

- Zahvaljujemo svima, posebno premijeru Vučiću na uspešnoj i dosadašnjoj saradnji. Dosta dugo smo tražili gde da ulažemo, ali ovakvo gostoprimstvo nismo nigde pronašli. Očekujemo veliki uspeh u Lebanu – rekli su iz ove kompanije, dodavši da za sada planiraju da nabavaljaju sirovine iz Turske i Kine.

- Na Peštaru ima vune – podsetio je premijer. – Uzmite vune sa Peštra, pa ćemo i tu da vam pomognemo. Koristite sirovine iz Srbije – sugerisao je.

Foto: Tanjug

Vučić: Ne vidim odbijenu reviziju kao pobedu

Premijer je izjavio  da odbacivanje zahteva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu, jer će, kaže, pobeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspeh. Vučić je u rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Hagu u kampanji ili za dobijanje političkih poena.- Tek tada ću moći da kazem da je to velika pobeda - rekao je Vučić. On je naveo da veruje da Srbi i Bošnjaci mogu da razgovaraju o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba da bude zaboravljeno, ali da sa tim moramo da živimo i da stvaramo drugačiju i bolju budućnost.

Premijer je i istakao da, pored toga u Srbiju dolazi veliki broj stranih investitora, jednaka prava imaju i domaći proizvođači.

Foto: Tanjug

- Samo očekujemo da nam domaće kompanije pokažu svoje projekte i da nam dokažu da će da zapošljavaju ljude. Isti su uslovi i za njih i za strane investitore. Juče sam bio u Jaogidni, sutra ću još dve takve kompanije da otvorim – poručo je Vučić.

"Ne zanima me advokatski tim Vuka Jeremića"

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše advokatski tim svog protivkandidata Vuka Jeremića i navode da su u njemu i advokati koji su zastupali biznismena Miroslava Miškovića. Upitan kako komentariše to što su u timu Vuka Jeremića advokati koji zastupaju i biznismena Miroslava Miškovića, Vučić je odgovorio da za to nije zainteresovan i da im želi da nastave uspešan rad.

Premijer će se u Leskovcu sastati i sa potencijalnim turskim investitorima, koji su zainteresovani za ulaganja na jugu Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Lebane

#Leskovac

#Srbija

'