AKTUELNO

Urednica magazina Biznis i Ekonometar Radojka Nikolić smatra da je iz ugla ekonomije dobro da se ne održavaju vanredni parlamentarni izbori.

- Dobro je da izađemo iz tog kruga vanrednih izbora. Kada postavite neke ciljeve, potrebno vam je određeno vreme da bi ih ispunili - navela je Radojka Nikolić gostujući u emisji "Dobro jutro Jovana i Srđan".

Govoreći o tome ko će zameniti Aleksandra Vučića na premijerskom mestu, Nikolić je kazala da bi to treblo da bude neko iz postojeće vlade, ko je u toku sa onim što vlada radi jer su važni ciljevi već postavljeni i osoba koja može da izgura ono što je započeto.

Pored Dušana Vujovića, ona smatra da bi i Ana Brnabić bila dobra premijerka.

Ona je navela da je Srbija od MMF dobila pozitivne ocene kada je reč o fiskalnoj konsolidaciji., podsetivši da aranžman sa MMF ističe u februaru sledeće godine i da je ova poseta samo tehnička.

-Ostao nam je najteži posao, a to je sređivanje u državnim preduzećima. Sređivanje stanja u javnim preduzećima i u privredi treba da nam donese privredni rast – navela je Nikolić.

- Zato smanjujemo plate i penzije, a novac se odliva kroz javna preduzeća?- zapitala je Nikolić, ukazavši da bi mnoga preduzeća stala bez dotacija države, od kojih neka potpu RTB Bora imaju perspektivu .

Nikolić je dodala da visoke prihode mogu imati ljudi u državnim preduzećima koja dobro posluju, ali ne i gubitaši, te da nema logike da u EPS –u koji posluje sa gubicima, prosek plata bude 80.000 dinara, a ista situacija je i u Srbijagasu.

S.M.

#Izbori

#Premijer

#Radojka Nikolić

#predsednik

'