AKTUELNO

Ova godina je ta u kojoj se mora rešiti otvorena strukturna pitanja, pre svega pitanje javnih preduzeća.

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je večeras da su u Srbiji tokom aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) postignuti jako dobri rezultati ali da je ostao problem strukturnih reformi, kao i da je to najteži deo.

- Mi smo uspeli da rešimo pitanje Železare...našli smo dobrog stranog partnera. Da li ćemo ga naći i sa RTB Borom ostaje otvoreno. Ova godina je ta u kojoj se mora rešiti otvorena strukturna pitanja, pre svega pitanje javnih preduzeća - rekao je Savić.

Na pitanje koliki je manevarski prostor vlade da reši ta pitanja ove godine Savić je rekao da to zavisi od toga koliko su potencijalni strani investitori zainteresovani za ta preduzeća.

On je rekao da je u tom smislu ključno pitanje hemijski kompleks i RTB Bor.

Na pitanje da li će na sutrašnjem sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića sa šefom Misije MMF za Srbiju Džejmsom Rufom biti povećanje plata u javnom sektoru Savić je rekao da ukoliko budu ostvareni rezultati koji se očekuju o tome razgovori mogu da počnu pri kraju sporazuma.

- Ako budemo imali rast tri posto ili više, ako deficit bude smanjivan možemo očekivati da o tome počnu razgovori pri kraju sporazuma - kazao je Savić.

#Aleksandar Vučić

#MMF

#Narodna Banka Srbije

#revizija aranžmana

'