AKTUELNO

Tom prilikom razgovaralo se o projektima koji su planirani direktno sa Generalštabom Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Princ prestolonaslednik emirata Abu Dabi i zamenik komandanta Oružanih snaga šeik Mohamed Bin Zajed posetio je danas srpski štand na 13. međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme IDEX 2017. koji se održava u Abu Dabiju.

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović upoznao je šeika Bin Zajeda sa napretkom dosadašnjih zajedničkih projekata i sa trenutnim razvojem saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Tom prilikom razgovaralo se o projektima koji su planirani direktno sa Generalštabom Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kompanijama iz Emirata koje se bave naoružanjem i vojnom opremom, kao i o novim razvojnim i proizvodnim dostignućima Vojnotehničkog instituta, srpske odbrambene industrije i Jugoimport SDPR-a.

Princ Bin Zajed je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i pokazao interesovanje za tri nova projekta koja mogu biti predmet dalje saradnje, navodi se u saopštenju.

I trećeg dana Sajma štand Srpske odbrambene industrije, površine od 370 kvadrata na dva nivoa, i dalje izaziva veliko interesovanje i veliki je broj poseta stranih delegacija, ističe se u saopštenju ministarstva.

N. P.

#Bin Zajed

#oružje

#sajam

'