AKTUELNO

Er Srbija danas uspostavlja direktni let iz Niša za Salcburg, a na salcburškom aerodromu biće priređen svečani doček.

Veoma nas raduje što smo našim putnicima omogućili da lete ka još dve popularne destinacije iz Niša. Sigurni smo da će bolje veze sa Salcburgom i Rimom značajno olakšati turistička i poslovna putovanja i doprineti jačanju veza sa dve evropske zemlje koje su tradicionalno zanimljive našim putnicima - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

U saopštenju Er Srbije se ukazuje da četvrti po veličini grad u Austriji, Salcburg predstavlja privredni i kulturni centar istoimene pokrajine, da je poznat kao "grad klasične muzike" i mesto rođenja čuvenog Mocarta, a zbog blizine najvišeg planinskog masiva u Evropi i čuvenih zimskih centara, zovu ga i "Vratima Alpa".

Sve ovo, dodaje se, zajedno čini Salcburg važnim turističkim odredištem ne samo u državi, već i u Evropi.

Direktni let iz Niša za Salcburg uspostavljen je na inicijativu generalnog konzula Srbije u Salcburgu Svetlane Stanković, koja je ukazala na veliki broj dijaspore u ovom delu Austrije, ali i na značaj pokrajine po pitanju privredne saradnje.

Na teritoriji koju pokriva Generalni konzulat u Salcburgu - pokrajine Tirol, Forarlberg, Gornja Austrije i Salcburg - živi nešto više od 70.000 srpskih državljana.

Er Srbija je uzela u obzir argumente i odlučila da dva puta nedeljno - utorkom u petkom - leti iz Niša za Salcburg.

Na salcburškom aerodromu danas će biti priređen svečani doček prvog aviona iz Niša, kojem će prisustvovati novinari, turistički radnici, predstavnici političkog i društvenog života.

Na toj svečanosti biće i prikazan film o Nišu, a svoje utiske o Srbiji preneće i Austrijanci koji su živeli ili koji i dalje žive u našoj zemlji.

Za letom za Niš-Salcburg postoji veliko interesovanje, kako saznaje Tanjug u Salcburgu, prodaja karata premašila je sva očekivanja.

#Air Serbia

#Niš

'