separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

FRANCUSKE KOMPANIJE SVE ZAINTERESOVANIJE ZA SRBIJU: Dolazak Makrona će privući nove investicije (VIDEO)


U Srbiji posluje 120 firmi sa većinskim francuskim kapitalom. Sagovornici Pinka očekuju da se nakon posete francuskog predsednika Emanuela Makrona poraste interesovanje francuskih investitora i ističu da je u Srbiji izuzetan poslovni ambijent.


Direktorka francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanjić kaže da je Srbija postala zemlja zanimljiva za investiture i za ulaganja. 

- U komori smo često govorili da je najveći problem to što je Srbija relativno nepoznata u Francuskoj, što nema neku pozitivnu reputaciju jer se ljudi još sećaju dešavanja iz devedesetih godina. Mislim da smo se definitivno sada oslobodili te slike. Preduzeća dolaze u sve većem broju – navela je Ivanjić. 

Prema njenim rečima, francuski investitori se u poslednje vreme najviše interesuju za automobilski industriju, zatim za sector obnovljivih izvora energije, nove tehnologije i digitalni sector. 

Direktor kompanije "Šnajder elektrik" za Srbiju i Crnu Goru Dejan Marković ističe da je zadovoljan poslovanjem te kompanije u Srbiji i napominje da je u našoj zemlji izuzetan poslovni ambijent. 

On je istakao da je “Šnajder elektrik” lider u oblasti digitalne transformacije. 

- Zapošljavano više od 1.100 visokoobrazovanih inžinjera koji rade na najsavremenijom softveru, za upravaljanje elektroenergetskim sistemima – naveo je direktor kompanije koja i stipendira studente tehničkih fakulteta. 

Marković očekuje da će poseta Makrona provući nove investitore iz Francuske.    

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti