AKTUELNO

Bečejsko preduzeće više od 90 odsto proizvodnje plasira u inostranstvu, a izvoze u zemlje EU, Izrael, Rusiju, Tursku i SAD.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovovao je svečanom otvaranju novog pogona fabrike "Knott Autoflex yug" u Bečeju.

Preduzeće "Knott Autoflex Yug" osnovano je 2003. godine, a bavi se proizvodnjom karoserije za motorna vozila, prikolice i poluprikolice. Ovo bečejsko preduzeće više od 90 odsto proizvodnje plasira u inostranstvu, a izvoze u zemlje EU, Izrael, Rusiju, Tursku i SAD.

Premijer se nakon otvaranja pogona zahvalio okupljenima i istakao da je ponosan na radnike koji vredno i naporno rade.

- Bečej je nekada bio jedan od najvećih industrijskih centara, zatim smo sve izgubili. Danas malim koracima pokušavamo da vratimo staru snagu i sjaj - izjavio je premijer Vučić.

Premijer je istakao da je Srbija spremna za nove investicije.

- Više od 33.000 zaposlenih u Srbiji je zaposleno u nemačkim kompanijama. To pokazuje da je Srbija sa uspehom uspela da privuče veliku silu da investira u malu državu - rekao je premijer, dodajući da će Srbija nastaviti da radi vredno.

Kako je istakao, država ide u odličnom pravcu, a građani će iz meseca u mesec osećati boljitak.

Otvaranju novog pogona prisustvovali su i ministar privrede Goran Knežević, premijer Vojvodine Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i ambasador Nemačke Aksel Ditman i ambasador Mađarske Atila Pinter.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

#Knott Autoflex yug

#otvaranje

'