separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Budžetski suficit u prva četiri meseca 5,5 milijardi dinara


U republičkom budžetu Srbije ostvaren je suficit u iznosu 5,5 milijardi dinara u prva četiri meseca 2019. godine, objavilo je Ministarstvo finansija.


Prihodi su naplaćeni u iznosu od 403,4 milijarde dinara, dok su rashodi iznosili 397,9 milijardi. U aprilu tekuće godine, u budžetu je ostvaren deficit od 10,3 milijarde dinara. Naplata prihoda u aprilu iznosila je 97,9 milijardi dinara, od čega se na poreske prihode odnosi 83,8 milijarde.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a u iznosu od 44,2 milijarde dinara i akciza u iznosu od 19,9 milijardi. Neporeski prihodi naplaćeni su u iznosu od 13,1 milijardi dinara,a priliv donacija je iznosio 900 miliona dinara. Rashodi su u aprilu iznosili 108,2 milijarde, pri čemu su rashodi za zaposlene "težili" 23,3 milijarde, a transferi fondovima PIO, RFZO, NSZ i fondu SOVO 16,8 milijardi dinara. 

Na nivou opšte države, u periodu januar-april zabeležen je fiskalni suficit u iznosu od 7,7 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit od 62,3 milijarde. Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za ovaj period planiran je fiskalni deficit u iznosu od 38,9 milijardi dinara, što znači da je ostvareni rezultat bolji za 46,6 milijardi, navodi se u izveštaju "Makroekonomski i fiskalni podaci", objavljenom na internet stranici Ministarstva finansija.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti