separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Ružić: Ove godine 500 miliona dinara za lokalne samouprave


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obišao je u Vlasotincu Sportski centar Vlasina, za čije je uređenje iz Fonda za lokal odobreno četiri miliona dinara i najavio da će Ministarstvo nastaviti da podržava takve projekte.


- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je prošle godine iz Fonda za lokal izdvojilo sredstva za uređenje pratećih sadržaja u toj sportskoj hali veličine 4.600 kvadratnih metara. Zastakljeni su lokali kako bi se smanjio odliv toplotne energije, povećala bezbednost zaštitom instalacija i hala je dobila lepši izgled - rekao je Ružić.

Dodao je da kroz sportsku halu svakog dana dana prođe oko 150 dece koji treniraju različite sportove i dodao da očekuje da će bezbednija, lepša i uređenija hala podstaći razvoj sportskog duha u Vlasotincu.

On je podsetio da su ove godine povećana sredstva u Fondu za lokal i da iznose oko 500 miliona dinara i izrazio očekivanje da će u narednoj godini biti još veća, jer je važno obezbediti sredstva za finansiranje dodatnih projekata u manjim sredinama.

- Ove godine na konkurs su pristigli projekti ukupne vrednosti od preko dve milijarde dinara, što pokazuje spremnost loklanih samouprava da pripreme i realizuju takve projekte - rekao je on.

Ministar Ružić i državni sekretar u Ministarstvu Žikica Nestorović pre toga su u zgradi Opštine Vlasotince razgovarali sa predsednikom opštine Zoranom Todorovićem o projektima koji su važni za razvoj te lokalne samouprave, kao što su uvođenje elektronske skupštine i jedinstvenog upravnog mesta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti