AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Svetske banke sa kojima je razgovarao o novoj strategiji rasta za Srbiju.

Vučić je najavio da će Srbija u potpunosti sprovesti sve neophodne reforme u najkraćem mogućem roku, od poreske administracije do rudarskog i energetskog sektora, kako bi bio obezbeđen rast BDP od sedam odsto.

Foto: Tanjug

On je ukazao na to da Srbija nema problema sa finansijama, ali da mora da ostvari veći rast BDP kako bi životni standard građana bio poboljšan, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Predstavnici Svetske banke su izrazili zadovoljstvo svim rezultatima koje je Srbija postigla, što se prvenstveno odnosi na suficit u budžetu, kao i na opadajući nivo javnog duga, stabilan rast investicija i smanjenje nezaposlenosti.

Foto: Tanjug

- Zahvaljujući sprovedenim reformama, Srbija danas ima potencijal za brz i dinamičan rast po stopi od sedam odsto godišnje - zaključio je potpredsednik Svetske banke Siril Miler, koji je predvodio delegaciju ove međunarodne institucije.

#Aleksandar Vučić

#Svetska banka

'