AKTUELNO

On se zahvalio nemačkim investitorima.

Novi proizvodni pogon kompanije autodelova IGB Automotiv komp u Inđiji, čija je vrednost 4,5 miliona evra a zapošljava 600 novih radnika, otvoren je danas u prisustvu premijera Aleksandra Vučića.

Vučić o fabrici

- Osam meseci  je prošlo, a nikla je nova fabrika, novi pogon, 600 ljudi je zaposleno. Vlada Srbije je u ovaj posao uložila 1.400.000 evra, a ne kasnimo u izvršenju obaveza - poručio je predsednik Vlade.

-Moja poruka za njih, ali i za vas - nismo ih se nimalo uplašli, mogu da viču, da izmišljalju, da izvlače neistine, borićemo se ne za sebe kao što su se oni borili samo za sebe, već sa zemlju, našu decu, za našu budućnost, a vi se spremite uskoro krećemo pobedićemo ih ponovo - istakao je Vučić.

Premijer je, obraćajući se radnicima istakao da su veoma važni investitori koji ulažu u našu zemlju, kao i da velike automobilske kompanije, kao što su "Audi", "BMW", "Mercedes" veoma zainteresovane za auto-delove koje proizvodi ova fabrika.

-Živimo u regionu gde se kritikuje u izobilju, nadam se da će prihvatanje odgovornosti pobediti lenjost, plitkost i neučtivost. Jasno da se naprave razliku između lažnog i stvarnog. Drago mi je da što 600 porodica ima budućnost - nagalsio je Vučić i dodao da se samo radom može ići napred.

Vrpcu na svečanom otvaranju presekli premijer i ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Premijer razgovarao sa građanima

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da se nad Srbijom nadvila velika opasnost jer oni koji su je godinama razarali žele da se vrate na vlast i poručio u obraćanju građanima da se ne plaši i da će svoje političke protivnike pobediti ponovo.

Premijer je rekao da su državom pre samo nekoliko godina upravljali tajkuni i "najgori lopovi", a da ti isti sada žele da se vrate na vlast, drže pridike.

Foto: Tanjug

-Prete nam jer smo poštenjem, radom i trudom uspeli da nadoknadimo sve ono što su krali i pljačkali i uspeli da vratimo Srbiji nadu - rekao je Vučić.

On je dodao i da bi oni koji su "razarali zemlju godinama i decenijama, uništavali industriju u Inđiji, Vojvodini i Srbiji", danas ponovo da se vrate na vlast.

On je izrazio nadu da će do kraja ove godine u toj kompaniji biti zaposleno 2.500 ljudi.

Premijer je pozvao nemačke investitore da što više ulažu u Srbiju i poručio im je da nigde neće naći ulove kao u našoj zemlji.

Vučić o Koridoru 10

Foto: Tanjug

Predsednik Vlade izjavio je danas da će se Vlada postarati da koridori budu završeni uprkos problemima sa jednom stranom kompanijom koja radi na manjem delu "istočnog kraka".

-Biće završeno uprkos problemima sa jednom stranom kompanijom koja radi jedan deo na istočnom kraku, kao što imamo probleme s našim kompanijama koje rade na deonici Levosoje-Srpska Kuća - rekao je Vučić novinarima u Inđiji.

Vučić: O povlačenju poternica sigurno nećemo pričati

Predsednik Vlade rekao je da očekuje da se večeras u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine razgovara o ozbiljnim temama, ali je siguran da tema neće biti povlačenje poternica.

-Jasno je njima da nikakva tema neće biti ni priznavanje Kosova, jasno je njima da nikakva tema neće biti povlacenje poternica i o tome se ne razgovara. O ratnim zločinima i ratnim zločincima se ne razgovara - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug

Kompanija IGB Automotiv koja proizvodi grejače za automobile počela je 27. aprila 2016. izgradnju novog pogona od 7.800 kvadrata u Severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji.

Novi pogon se nalazi pored postojeche fabrike IGB Automotiv, a njime se uvode novi proizvodi i primenjuje nova tehnologija.

Kompanija u Inđiji posluje od 2007. i zapošljavala oko 2.200 radnika, a iz kompanije najavljuju da će zapošljavati još radnika u Srbiji. IGB Automotiv je na listi kompanija s najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene.

Reč je o jednoj od najznacajnijih grinfild investicija u Srbiji.

Njen osnivač je nemačka kompanija I.G.Bauerhin GmbH koja se bavi proivodnjom grejača za sedišta i volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta i električnih kontrolnih jedinica.

Premijer je izjavio da će se radnicima u fabrici vremenom povećati plate, bonusi.

IGB Automotiv godišnje proizvodi oko 20 miliona proizvoda.

Grupacija drži 30 odsto svetskog tržišta u proizvodnji grejača za sedišta i 44 odsto evropskog tržišta.

Grupacija ima ima proizvodnju u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, a fabrika u Srbiji je najveća i zapošljava najveći broj radnika.

Svečanom otvaranju novog pogona nemačke kompanije prisustvuju i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Nemačke Aksel Ditman, glavni menadžer kompanije Dalibor Berić, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin Karsten Hilmer i menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu Folker Prešer i predsednik opstine Inđija Vladimir Gak.

Č.N.

#Fabrika

#Inđija

#otvaranje

'