AKTUELNO

Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije, i, kako se očekuje, biće usvojne, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri.

- Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku - rekao je u subotu ministar finansija Siniša Mali.

On je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u švajcarskim francima, kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za problem koji zadužene muči godinama.

- Tražimo najbolje moguće rešenje. Posle višednevnih teških razgovora, blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu - istakao je ministar finansija.

#Vlada Republike Srbije

#kredit

#Švajcarska

'