separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

DELEGACIJA NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE IDE U MINSK: Ekonomski obrt između Srbije i Belorusije povećan dva puta


Na međunarodnoj konferenciji “Grupe za podršku Putu svile”, koja će se održati u Belorusiji 29. i 30. aprila 2019. godine, aktivno će učestvovati i delegacija Narodne skupštine Srbije.


Predstavnike srpskog parlamenta predvodiće Stefana Miladinović, koja je ujedno i šef naše delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS. Sa njom će u Minsk otputovati Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva između Srbije i Belorusije, i Dušica Stojković, član delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS.

Na međunarodnoj konferenciji “Grupe za podršku Putu svile”, koja će se održati u Belorusiji 29. i 30. aprila 2019. godine, aktivno će učestvovati i delegacija Narodne skupštine Srbije.

U susret ovom događaju u Beogradu je održan sastanak kojem su prisustvovali narodni poslanici Stefana Miladinović i Dragomir J. Karić i amabasador Belorusije Valerij Briljov.

- Belorusija u potpunosti podržava suverenitet Srbije nad Kosovom i Metohijom i spremna je uvek da pruži bilo koju vrstu pomoći koju Srbija zatraži. I oni imaju našu podršku u svim međunarodnim organizacijama. Ekonomski obrt između Srbije i Belorusije je povećan dva puta u odnosu na prošlu godinu. A to je samo zrno peska na morskom dnu u odnosu na ono koliko može da se realizuje – naglasio je Dragomir J. Karić.

Podestimo, “Grupu za podršku Putu svile” osnovalo je u Minsku pre dve godine 17 država - Albanija, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Kirgistan, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Tadžikistan, Turkmenistan, Turska, Španija, Švajcarska, Uzbekistan i Ukrajina. Cilj je podrška razvoju ekonomske saradnje, multimodalnih transportnih koridora, kao i slobodnom protoku ljudi, roba, usluga i kapitala ovih država s Kinom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti