AKTUELNO

Digitalni samit ekonomija zapadnog Balkana tokom tri dana okupiće 3.000 učesnika iz 30 ekonomija zapadnog Balkana, iz Evrope i sveta počinje 4. aprila u Beogradu.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je ovo drugi Digitalni samit po redu na kojem će učestvovati 900 kompanija.

- Na samitu učestvuju kompanije iz cele Evrope, biće velikih kompanija, manjih kompanija, startapova, inovativnih novih rešenja u različitim industrijama. To je ono što čini ovaj samit velikim, naravno i političke teme. Biće govora o različitim projektima – najavio je Čadež.

Kako dodaje, osnovne teme biće razvoj digitalnih veština i kako će izgledati poslovi sutrašnjice.

Foto: TvPink Printscreen

Međunaroni samit će okupiti ministre za informaciono društvo i digitalnu agendu regiona, predstavnike Evropske komisije, IT industrije i privrede iz regiona i sveta, kao i predstavnike startapova.

Digitalni samit, koji će biti održan u Palati Srbija u okviru Digitalne nedelje, jedan je od simbola regionalne saradnje, a iniciran je Berlinskim procesom. Samit će otvoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel i generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Houlin Đao.

U okviru Samita najbolje IT kompanije u regionu imace priliku da se predstave politickim i poslovnim liderima Zapadnog Balkana, Evrope i sveta. Predviđeno je da 200 govornika predstavi najnovije trendove u IT-u.

#Marko Čadež

'