AKTUELNO

Postoji interesovanje za formiranje zajedničke kompanije u Srbiji.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa direktorom kompanije "Poly group" Si Nianshanom sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima u proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

Premijer Vučić je istakao da je kompanija "Poly group" važan partner Srbije, kao i da je neophodno nastaviti razgovore o zajedničkim istraživačko-razvojnim projektima i modernizaciji postojećih.

Predstavnici kompanije "Poly group" iskazali su interesovanje za formiranje zajedničke kompanije u Srbiji sa JP Jugoimport SDPR, sa ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje antiterorističke opreme, uređaja za noćno izviđanje i raketnih sistema.

Premijer Vučić sastao se i sa izvršnim direktorom kompanijem "Tarkett" Majklom Đanucijem sa kojim je razgovarao o nastavku poslovanja ove kompanije u Srbiji.

Premijer se sastao i sa direktorom Lukoila

Foto: Vladina kancelarija za saopštenje

Vučić sastao se danas sastao i sa generalnim direktorom Lukoila Vagitom Alekperovim sa kojim je razgovarao o novim investicijama ove kompanije u Srbiji.

Lukoil danas ima 113 aktivnih benzinskih stanica na teritoriji Srbije, kao i dva naftna skladišta. U kompaniji Lukoil Srbija radi oko 150 zaposlenih.

Foto: Vladina kancelarija za saopštenje

Premijer Vučić je naglasio da je Republika Srbija izmirila dug Petrohemije prema Lukoilu i izrazio nadu u dalje unapređenje saradnje sa ovom kompanijom.

S.A./Č.N.

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Namenska industrija

#Sastanak

'