AKTUELNO

Premijer je istakao da je Vlada zainteresovana da jedan od regionalnih skupova bude održan u Beogradu, na temu podsticanja preduzetništva.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa šeficom za odnose sa Evropom i Azijom Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin sa kojom je razgovarao o nastavku saradnje Vlade Srbije i Svetskog ekonomskog foruma Davos.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Premijer Vučić je izrazio spremnost da Srbija aktivno doprinese radu Foruma, kako na nivou učešća na sastancima u Davosu, tako i učešćem naših predstavnika na velikim regionalnim skupovima u organizaciji Foruma.

On je iskazao interesovanje za saradnju sa Forumom u oblasti digitalizacije u partnerstvu sa Vladom Švajcarske, sa kojom Forum već sarađuje na ovom planu, stratešku zainteresovanost i što veću vidljivost Srbije na ekonomskom polju zbog većeg privlačenja stranih investitora.

Larkin je posle sastanka u Davosu sa premijerom Srbije rekla da su razgovarali o širem uključenju Srbije i njene vlade u saradnju na duže staze.

-Razgovarali smo o partnerstvima koja bi mogli da napravimo da pomognemo srpskoj vladi u ekonomskom i društvenom napretku. Mi ćemo se opet sastati u Srbiji da konkretno razgovaramo o tome kako bi partnerstva mogla da izgledaju i da vidimo kako možemo da imamo dugoročnu stratešku saradnju sa Srbijom - navela je Larkin u izjavi novinarima.

Kako je rekla, za države poput Srbije važno je da budu u Davosu jer su geografski na veoma bitnim lokacijama za Evropu, ali i jer imaju i važno iskustvo iz prošlosti iz kojeg druge države mogu da uče i primene ga u budućnosti.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Sastanak

#Svetski ekonomski forum

#Vlada Srbije

'