AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će danas sa Džesijem Normanom, britanskim ministrom transporta, potpisati Sporazum o drumskom saobraćaju, a sastaće se i sa ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom.

- Najvažnija vest je da ćemo potpisati bilateralni sporazum o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta u drumskom saobraćaju. Time pomažemo srpskim prevoznicima, jer će se ubuduće sav transport obavljati bez dozvola, kojih do sada nikada nije bilo dovoljno - izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade sastaće se i sa britanskim ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom, zaduženim za Zapadni Balkan.

- Imaćemo sastanak u Forin Ofisu o nečemu što je za Srbiju posebno važno - o povezivanju regiona, takozvanoj konektiviti agendi. Bez regionalnog povezivanja nema ni razvoja - rekla je Mihajlovićeva.

Ona će obići i infrastrukturno gradilište podžemne železnice u Londonu.

- U pitanju je najveće infrastrukturno gradilište u Velikoj Britaniji i projekat vredan, verovali ili ne, 15 milijardi funti. Otprilike tolika je vrednost svih investicija koje Srbija realizuje na celoj svojoj teritoriji. Moji saradnici i ja ćemo imati prilike da vidimo kako je sve organizovano ovde i da nešto od toga primenimo i u Srbiji - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade imaće sutra i sastanak sa predstavnicima kompanijom Behtel, sa kojom je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na izgradnji Moravskog koridora.

- Srbija će graditi Moravski koridor, od Pojata do Preljine, jer želimo da podignemo šumadijski region. Sa Behtelom nastavljamo razgovore o projektno-tehničkoj dokumentaciji, ali i uslovima finansiranja projekta - kazala je Mihajlovićeva.

#Zorana Mihajlović

'