AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali kaže da je prvi mesec ove godine pokazao izvanredne rezultate koji prevazilaze očekivanja i ističe da je budžetski suficit tri puta veći od planiranog za januar 2019.

- Ponosan sam na suficit u budžetu od oko 22,9 milijardi dinara, a taj novac će biti iskorišćen na pravi način. Odlični ekonomski rezultati nam daju optimizam i potvrđuju da je Srbija na pravom putu, jer se ekonomija i privreda osnažuju - kaže Mali.

Ministar Mali kaže, navodi se u saopštenju, da su ostvareni veći neporeski prihodi, da je veći prihod od PDV-a, veća naplata poreza na dohodak i na dobit, kao i prihod od akciza.

- Našu ekonomiju smo postavili na zdrave osnove i srećan sam što nam potvrdu daju brojke. Za januar je bio planiran suficit od oko 7, 8 milijardi dinara, a rezultat je tri puta bolji, što nam daje nadu da ćemo uspeti da i u ovoj godini značajno utičemo na poboljšanje životnog standarda građana Srbije - izjavio je Mali.

To govori, dodaje, i da nema potrebe za zabrinutost kada je reč o povećanju plata i penzija, jer njihov rast jeste vezan za stanje u državnoj kasi, kaže Mali.

Foto: Tanjug

Ministar zaključuje da će konkretniji i precizniji rezultati stići posle prvog kvartala ove godine, ali pozitivan trend svakako postoji, kao i sve pretpostavke da će se nastaviti i u budućnosti.

#Siniša Mali

#Suficit

'