AKTUELNO

Vučić će tamo boraviti do 13. januara.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Indiji.

Predsednik srpske vlade dočekan je na aerodromu u Ahmedabadu uz najveće državne počasti, kulturno-umetnički program i veliki bilbord na kome piše "Dobrodošao u Gujarat".

Premijer u zvaničnoj poseti Indiji boraviti do 13. januara, gde će učestvovati na "Vibrant Gudžart globalnom samitu" čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

Kako je najavljeno, Vučić će razgovarati sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, a sastaće se i sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, kao i sa ostalim učesnicima samita.

Premijer Srbije će se sastati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

Kako se navodi, "Vibrant Gudžarat globalni samit", jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji, okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca.

U radu samita fokus će biti na sektorima aeronautike, poljoprivrede, prehrambrene industrije, biotehnologije, hemijske i petrohemijske industrije, odbrane, građevinarstva, elektronike, inovacija, istraživanja i razvoja, informacionih tehnologija, zdravstva, farmacije, životne sredine, obnovljive energije, velikih infrastrukturnih projekata, transporta, lučkog saobraćaja, preduzetništva, tekstilne industrije, urbanizma i turizma.

Č.N.

#Aleksandar Vučić

#Indija

#Poseta

#Premijer

'