AKTUELNO

U novosadskom hotelu "Šeraton", kompanija MK Grupa danas je tradicionalno nagradila svoje zaposlene koji su u ovoj godini dobili jedno ili više dece.

Ukupno je izdvojeno 8.325.000 dinara. Po 30.000 dinara je dodeljeno zaposlenima koji su dobili jedno dete, a po 50.000 ukoliko su dobili dvoje ili više dece. Kompanija MK Grupa ima 7.000 zaposlenih u 74 opštine u kojima posluju.

Foto: Tanjug

- Ovo je druga godina za redom. Prošle godine smo pomagali roditeljima sa troje dece, bilo je ukupno skoro 550 dece - rekao je na svečanosti predsednik MK Grope Miodrag Kostić, ističućui da je ove godine bilo 152 dece.

Kostić je kao kuriozitet naveo da su ovde u Novom Sadu, pored roditelja iz Srbije, i roditelji iz Slovenije i Hrvatske i izrazio je nadu da će sledeće godine biti i 200 dece.

- Imamo sve manje brakova i sa druge strane, brakove sa sve manje dece. MK Grupa se priključila onima koji su prepozali ovaj problem - istakao je Kostić i napomenuo da su zaposleni deo porodice i da je važno da oni budu zadovoljni i motivisani.

Foto: Tanjug

Jelena Vujnović kaže da radi već pet godina.

- Kao majka troje dece mogu da kažem da nije lako uskladiti porodicu i posao, ali kada radite u MK Grupi, sve je dosta lakše - rekla je ona.

Istakla je da kompanija pokazuje naklonost prema svojim zaposlenima i da, kako je rekla, "na ovaj način kompanije neguje porodične vrednosti i pokazuje koliko srce ima i koliko smo jedni drugima važni".

- U skladnom braku sam 13 godina, imam dva sina, od 12 i 10 godina i sad sam dobio mezimicu. Puno je obaveza, međutim ništa ne može da me omete da se posvetim porodici. Deca su mi prioritet. Dobro organizovanost je nešto što mi donosi uspeh, kako u poslu tako i u životu - rekao je Miodrag Barac, direktor filijale AIK banke u Novom Sadu, koja je članica MK Grupe.

#Miodrag Kostić Kole

'