AKTUELNO

Ministarka Almheiri kaže da su UAE posebno zainteresovane za goveđe i ovčje meso. Nada se da će u što skorijem roku biti završen proces sertifikacije, kako bi se uvoz hrane iz Srbije odvijao nesmetano.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa državnom ministarkom za bezbednost hrane Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mariam Bint Mohamed Almheiri, koja je izrazila veliku zainteresovanost za prehrambene proizvode iz Srbije, posebno za goveđe i ovčije meso.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, Almheiri je izrazila nadu da će u što skorijem roku biti završen proces sertifikacije, kako bi se uvoz hrane iz Srbije odvijao nesmetano.

Foto: Tanjug

Almheiri je takođe najavila da će u aprilu iduće godine Srbiju posetiti velika privredna delegacija iz UAE, koja će na poslovnom forumu sa našim privrednicima razgovarati o narednim koracima za povećanje robne razmene dve zemlje i novim investicijama iz UAE u Srbiju.

Ljajić pozvao je tokom sastanka privrednike iz UAE da investiraju u Srbiju, posebno u oblasti stočarstva i mesne industrije, u kojima postoji veliki potencijal za širenje i dalji razvoj.

On je naveo i da će Vlada Srbije u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti unapredjenju banjskog i zdravstvenog turizma, dodajući da i u toj sferi ima mogućnosti za investicije iz UAE.

#Rasim Ljajić

#Ujedinjeni Arapski Emirati

'