AKTUELNO

Dom zdravlja u Aranđelovcu dobio je danas dva automobila za patronažnu službu, a ključeve vozila uručila im je ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Sredstva za nabavku automobila obezbebeđena su kroz projekat koji je raspisao kabinet ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku.

Đukić Dejanović kaže da je Aranđelovac dobio 15 miliona dinara za podsticaj rađanja i da je polovina sredstava uložena za adaptaciju dva vrtića, a druga polovina za potrebe Doma zdravlja, odnosno nabavku vozila, ali i neophodnih aparata.

Ministarka je podsetila da se u Srbiji na 1.000 stanovnika prosečno rode 9,2 bebe, a da umre više od 14 ljudi.

- U Aranđelovcu se rađa 7,4 bebe na 1.000 stanovnika, a umre 14 ljudi. Negativan je i migracioni saldo jer više ljudi odlazi iz tog grada nego što dolazi. Nadamo se da ćemo zajedničkim aktivnostima stvoriti uslove da Aranđelovac bude poželjnije mesto za život - kazala je Đukić Dejanović.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović rekao je da će sredstvima dobijenim kroz projekat Dom zdravlja dobiti ultrazvučni aparat sa pratećom sondom, četiri digitalne vage za merenje visine i težine, jednu vagu za merenje beba, sterilizator i EKG aparat.

On je naglasio da opština mnogo ulaže u predškolske ustanove, te da će od dobijenih sredstava obnoviti vrtiće ''Duga'' i ''Sunce''.

Direktorka Doma zdravlja Gordana Gajović istakla je da će nova vozila i medicinski aparati povećati kvalitet pružene zdravstvene zaštite u toj ustanovi.

- Vozila koja je patronažna služba do sada koristila stara su više od 15 godina. Verujem da će nova vozila poboljšati usluge i pokrivenost terena - rekla je Gajović.

#Aranđelovac

'