AKTUELNO

Roditelji su mu neizmerno zahvalni.

Vidosav Kolarević, direktor OŠ "Milan Vučićević-Zverac" iz ivanjičkog sela Bratljevo, mogao bi da posluži za primer svim kolegama. On je verovatno jedini direktor u Srbiji koji već četrnaest godina svoje učenike dovozi u školu i nakon završene nastave razvozi kućama. Dnevno pređe više od 140 kilometara.

Učenik Aleksandar Nešović kaže da mu ova pomoć dosta znači.

Foto: TvPink Printscreen

- Mi svakog dana od kuće dođemo do dogovorenog mesta da dođe direktor i da nas uzme da idemo sa njim u školu - kaže Nešović.

Njegova sestra, Anđela Nešović kaže da im ova pomoć najviše znači zimi.

- Kada je veliki sneg je od velike pomoći, jer bi u školu išli pešaka - dodaje ona.

Roditelji ovih mališana neizmerno su im zahvalni i kažu da se ovakav čovek jednom rađa. Ema Poledica, majka, kaže da njeno dete čeka dug put do škole.

- Naše dete putuje četiri kilometara od kuće do škole i mnogo nam to znači jer mi ne moramo da je pratimo u školu - ističe Poledica.

Međutim, direktor ne pomaže samo svojim đacima. On je tu da uskoči i kada nekom starijem treba prevoz. Miroslav Jelić iz Bratiljeva kaže da su mu svi meštani neizmerno zahvalni i da im nikada ne traži ništa kao nahnadu.

- Niko mu ništa ne plaća, to je čisto njegova humanost - naglašava Jelić.

Foto: TvPink Printscreen

Međutim, vreme je učinilo svoje, pa stara Lada Niva, kojom se prevoze đaci, polako izdaje. Kolarević kaže da velika kilomentraža polako uzima svoje.

- Počele su velike popravke, a održavanje je skupo. Ovaj auto ide svakog dana do 140 kilometara, od toga je 80 kilometara makadam. Prevozim 11 učenika i plus nastavnike - kaže Kolarević.

#Direktor

#škola

'