AKTUELNO

Republički Hidrometeorološki Zavod najavio je da će danas, posle jutarnje magle ponegde po kotlinama na jugozapadu i jugu, vreme u Srbiji biti pretežno sunčano, sem u Timočkoj Krajini gde će biti pretežno oblačno.

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata i u planinama istočne Srbije ujutro će biti jak, jugoistočni. Najniža temperatura od nula stepeni na jugoistoku, do 11 na jugu Banata, a najviša od 15 do 19 stepeni.

I u Beogradu će vreme biti pretežno sunčano. Jugoistočni vetar biće slab do umeren. Najniža temperatura oko devet,a najviša oko 18 stepeni.

Sunčano i u narednim danima

I narednih dana će u Srbiji jutra po kotlinama ponegde biti maglovita, a tokom dana vreme će biti pretežno sunčano, sem u nedelju, kada se na severu očekuje prolazno umereno naoblačenje. Najviša temperatura biće iznad proseka, u većini mesta od 16 do 20stepeni.

Tek sredinom naredne sedmice očekuje se naoblačenje s kratkotrajnom kišom i padom temperature.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 08. novembar:

Meteorološka situacija doprineće postepenom smanjenju tegoba većine hronično obolelih. Izvesne tegobe mogu očekivati nervni bolesnici, a u jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Moguće tegobe meteoropata su promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja.

#Jesen

#Vreme

#Vremenska prognoza

'