AKTUELNO

Na predstojećim izborima biće proveren legitimitet rukovodstva AKB na čelu sa Jugoslavom Tintorom, a koji osporava deo advokata okupljen oko Vladimira Gajića. Legalitet Tintorovog izbora i sadašnjeg rukovodstva potvrđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu.

- Novi izbori u Advokatskoj komori Beograd zakazani su za 4. novembar. A da li će se ovim izborima konačno okončati dvovlašće u komori ili će advokati i dalje ostati podeljeni u dva tabora?

Advokat Nebojša Avlijaš kaže da na izbore 4. novembra sigurno neće izaći jer se "jednom nezakonitošću ne može prati druga".

- Izbori su zakazani od strane nezakonito izabranog rukovodstva na čijem je čelu Jugoslav Tintor. Oni su 10. juna poništeni i takva odluka je potvrđena od strane Apelacionog suda, a problem imamo samo oko faktičkog funkcionisanja komore, jer su uzurpatori uzurpirali resurse: žiro račun i prostorije u Dečanskoj - kaže Avlijaš za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

Advokat Dragoslav Ljubičanović sebe ne smatra uzurpatorom i poručuje Avlijašu i njegovim kolegama da žive u prošlosti.

- Poštujem pravo kolege da ne izađe na skupštinu. 4. novembra biće održani izbori na kojem će biti izabrano telo - kaže Ljubičanović. Ističe da se optužbama od strane Avlijaša podriva poverenje građana u advokaturu.

Foto: TV Pink

Ističe i da je skupina oko Avlijaša u radu imala ideju da zabranjuje advokatima da izađu na izbore u junu 2010. Tada je njihova izborna komisija poslala dopis da se delu njihovih advokata zabranjuje učešće na izborima 10. juna.

- To nije istina, nikome nije zabranjeno da učestvuje na izborima - kaže Avlijaš. Dodaje da će danas biti podneta tužba za ponoštavanje odluke izbora.

Foto: TV Pink

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Izbori

#advokatska komora beograda

'