AKTUELNO

Stižem u Beograd. Slećem na aerodrom „Nikola Tesla“. Prošla sam gate i već se približavam delu gde čekam svoj kofer. Na dve stvari su me upozorili kada sletim u Beograd „Ne menjanj novac u menjačnici na aerodromu i ne uzimaj taksi na aerodromu“. Zato sam rešila da isprobam drugačiji vid transporta od aerodroma do smeštaja.

Na internetu sam pronašla aplikaciju CarGo, nešto poput Ubera, pa sam rešila da isprobam. Svakako nema plaćanja kešom, sve ide elektronski, tako da neću morati da menjam dolare u evre na aerodromu. Dan pre leta sam popunila formular za prevoz od aerodroma do smeštaja , Formular se nalazi na njihovom sajtu. Nakon par minuta dobila sam mail od CarGo tima, u kojem je pisao broj vozača, njeno ime i tačno vreme kada će me čekati na aerodromu. Odlično je i to što sam unapred znala koliko će me vožnja koštati. Iskreno, nisam verovala da transfer od aerodroma do Novog Beograda može da me košta između 894 dinara i 1.092 dinara. Rešila sam da probam.

Foto: Promo

Izašla sam sa aerodroma i ispred se nalazi Fiat 500L, crvene boje. Hm, pomislila sam da bih volela da je to moj prevoz. Izašao je vozač koji me je upitao da li ja čekam CarGo vozilo koje je ranije naručeno. Osmeh na licu joj je sve kazao!

Pošli smo. Na prvi pogled vozilo je čisto i prelepo miriše. Vozač je već znao gde me vozi. I dok smo putovali, morala sam da priznam da nisam očekivala ovakvu uslugu u Beogradu. Ono što me je posebno pozitivno iznenadilo je to što je vozač sve vreme objašnjavao kuda idemo i osećala sam se veoma bezbedno i prijatno u vozilu.

Stigli smo. Izašla sam iz vozila, a nisam morala da platim prevoz kešom. Dok mi je pomagao sa koferima, na mail mi je stigao račun, sa podacima vozača, putanjom kojom smo išli i cenom vožnje. I vožnja me je koštala 950 dinara. Iz iskustva mogu da potvrdim da me vožnja od aerodroma do Novog Beograda taksijem nikada nije koštala manje od 1.500 dinara. Bila sam oduševljena.

Nakon predivnog iskustva u CarGo vozilu, rešila sam da tokom boravka u Beogradu samo tu aplikaciju i koristim. Nisam brinula o tome da li će mi vožnja biti naplaćena više od realne cene, jer sam pre svake vožnje mogla da proverim koliko će me ona koštati. Oduševilo me je i to što nakon naručivanja vožnja aplikacija pokazuje mapu na kojoj se vidi slika automobila koji dolazi do lokacije na kojoj se nalaziš. Nije bilo potrebe da ranije izlazim iz stana, jer sam znala kad je vozač stigao. Takođe, pozitivno je i to što pre poručivanja vožnje aplikacija šalje sliku vozača, sliku vozila, broj tablica kao i broj telefona vozača ukoliko se nešto dogodi da ne možete da se pronađete.

Šta je CarGo?

Foto: Promo

CarGo je aplikacija koja povezuje klijenta sa vozačima koji obavljaju usluge prevoza. CarGo vam omogućava da apsolutno zaboravite na sve ono što vam je do sad smetalo kod taksi prevoza. Nema poziva, trošenja kredita, dispečera, beskonačnog čekanja, dosadne muzike i odbijanja vožnje zbog kratke relacije. Nema neljubaznih vozača, starih i neudobnih vozila i nerealno visokih cena. CarGo vam omogućava da jednim klikom poručite vozilo i da napustite vozilo bez plaćanja kešom i čekanja na kusur.

Tu dolazimo do cene usluge. CarGo je domaća start up kompanija koja teži da ponudi kvalitetnu i bezbednu uslugu, ali uz povoljne cene. Za razliku od taksi servisa, CarGo vam omogućava da pre nego što sednete u vozilo i odete na željenu lokaciju znate koliko će vas vožnja koštati! Potrebno je samo da unesete željenu lokaciju i da odete na opciju „Procena cene“ ili „Fare estimate“ koja će vam prikazati okvirnu preporučenu cenu za zadatu relaciju vožnje. Takođe, CarGo nema razliku u dnevnoj i noćnoj tarifi.

Foto: Promo

Dakle, nema više razmišljanja da li ćete zbog gužve, doba dana, vremenskih uslova ili nekog drugog razloga biti primorani da poslednji dinar iz džepa date na tu vožnju.

Pored toga, CarGo stalno ima razne akcije, odnosno promo kodove kojima vam donosi nižu cenu usluge na već povoljnu vožnju.

I ono što je najlepše, CarGo je pet friendly kompanija. Svi vašu krzneni drugari su dobrodošli i naravno nema dodatnog plaćanja.

Kako se koristi CarGo?

Ništa jednostavnije. Potrebno je samo da besplatno instalirate aplikaciju sa Google play i App store. Sve što je potrebno je da napravite svoj profil i izaberete neku od opcija plaćanja – kreditna kartica (Visa ili Master), Mts kredit, Telenor banka, PayPal ili IPay vaučer.

Nakon toga će sistem automatski pronaći adresu na kojoj se trenutno nalazite. Potrebno je da ukucate lokaciju do koje idete i pritisnete opciju „Naruči vozilo“ ili „Reguest car“ i sistem vam šalje najbliže vozilo na vašu adresu.

Foto: Promo

Pre nego što kliknete na opciju „Naruči vozilo“ aplikacija će vam prikazati putanju kojom ćete ići, koliko će vožnja da traje kao i cenu vožnje. Iz iskustva mogu reći da su odstupanja u ceni minimalna. Ako se desi da cena bude viša od procenjene, tu je CarGo support tim koji će vam odgovoriti u što kraćem vremenskom periodu i koji će vam refundirati razliku u ceni.

Nakon što ste kliknuli na “Naruči vozilo” otvoriće vam se ekran na kome ćete u svakom trenutku videti ko je vaš vozač, model i boju automobile, broj registrarskih tablica i trenutnu lokaciju vašeg vozača kao i vreme za koje će stići do vas. Tu je opcija za pozivanje vozača u slučaju da se ne možete pronaći. Takođe, u svakom trenutku možete otkazati vožnju. Otkazivanje se naplaćuje 150 dinara, ali tek 5 minuta nakon što je vaš vozač stigao na lokaciju. Takođe, cena se formira prema unapred utvrđenom cenovniku, pa je tako start 61 dinar, kilometar 59 dinara, a minut se naplaćuje 6 dinara. Minimalni iznos vožnje je 289 dinara.

Uz CarGo nema nepredvidivih situacija jer se cena uvek zna unapred.

Korisnici na prvom mestu

CarGo teži tome da svojim korisnicima ponudi bezbednu, sigurnu, brzu i povoljnu uslugu. Ono što je najvažnije su komentari korisnika koji služe kao oruđe za unapređenje aplikacije. Nakon svake vožnje korisnik je taj koji ocenjuje svog vozača. Od te ocene zavisi njegov ukupan rejting. Vozači sa niskim rejtingom se blokiraju. CarGo na taj način koristi povratne informacije svojih korisnika da bi unapredio svoju uslugu.

Foto: Promo

Pored toga, CarGo support time je tu da u najkraćem mogućem roku da sve informacije. Ukoliko dođe do neprijatnih situacija, tu su da sve regulišu. Ne morate da brinete i ako nešto zaboravite u automobilu, jer će CarGo kontaktirati vozača i sve će vam biti vraćeno.

Dokaz da su korisnici zadovoljni uslugom koju pruža CarGo je taj što broj ljudi koji koristi aplikaciju raste svakodnevno. Do sada je aplikaciju instaliralo više od 100.000 ljudi.

Zato, sledeći put kada ne znate kako da odete do grada, a želite ljubazne vozače, bezbednu vožnju i povoljnu uslugu, probajte aplikaciju CarGo i verujte, nećete se pokajati.

#Beograd

#CarGo

#Taksi

'