AKTUELNO

Na Novosadskom sajmu otvoren je 10. sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini na kojem učestvuje 210 ženskih organizacija iz 39 vojvođanskih opština, a pokrajinski premijer Igor Mirović poručio je da je stvaralaštvo seoskih žena postalo vojvođanski brend.

Osvrćući se na početke manifestacije, koja je prvi put održana 15. oktobra 2009. predsednik, Mirović je rekao da su rukotvorine seoskih žena sada već postale ozbiljan proizvod, te obećao da će pokrajinska vlada nastaviti da finansijski i na druge načine pomaže žensko stvaralaštvo.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Organizator sajma je pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova u kojem kažu da bez seoskih žena ne bi bilo ni lokalne zajednice, ni društva u celini.

Zato ovakvom manifestacijom žele da skrenu pažnju na njihove potencijale i učine vidljivim njihove veštine, a diraktorka Zavoda Diana Milović navela je da posetioci sajma mogu da vide kakvim blagom raspolažemo i šta sve seoske žene imaju u svojim rukama, od kulinarskih specijaliteta, preko domaće radinosti, do turizma.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Ovim sajmom, inače, obeležava se 15. oktobar, Međunarodni dan seoskih žena.

#Igor Mirović

#Vojvodina

#sajam

#žene

'