AKTUELNO

Na trodnevnom Forumu gradonačelnika "16+1", koji u utorak počinje u Beogradu, među aktivnostima gradonačelnika Zorana Radojičića biće i sastanak sa delegacijom Kine, dok će na glavnoj sesiji govoriti zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pišu "Večernje novosti", najavljujući da će glavne teme skupa biti turizam i investicije.

Radojičić ističe da se mnogo projekata radi sa Kinom i podseća da je završen Pupinov most, a da se u ovom trenutku radi obilaznica.

Prema njegovim rečima, Beograd je izuzetno zanimljivo mesto za investicije i jedan od ciljeva foruma je, kako je istakao, da se privuku investitori, razmene iskustva i proveri da li idemo u dobrom pravcu.

- Druga važna tema je 'smart siti', jer je želja da mladi i pametni ljudi, inovatori, primene svoje znanje, kako bi život građana bio lakši - objasnio je Radojičić.

On ističe da koncept "smart sitija" podrazumeva korišćenje savremene tehnologije za poboljšanje svakodnevnog života građana. Forum će omogućiti i da se naši privrednici povežu i da izađu na inostrano tržište, zaključio je Radojičić.

#Aleksandar Radojičić

'