AKTUELNO

Na dnevnom redu sednice Skupština grada danas bi trebalo da se nađe i predlog odluke o formiranju javnog komunalnog preduzeća koji će se baviti projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem metro sistema u Beogradu, rekao je jutros, pre početka sendice, predsednik parlamenta Nikola Nikodijević.

Nikodijević je kazao Tanjugu da je to prvi korak ka izgradnji metroa, kao i da će to preduzeće na početku imati nekoliko zaposlenih, mahom profesora sa fakulteta, stručnih ljudi koji se bave temom metroa, a da će se ono širiti, kako bude počelo projektovanje i izgradnja.

Pored odluke o osnivanju novog preduzeća, predloženo je i da se dnevni red dopuni odlukom o izradi plana detaljne regulacije sportskog kompleksa Partizan.

Na dnevnom redu naći će se odluka o zabrani plastičnih kesa od 1. januara 2020. godine u Beogradu, a odbornici bi trebalo da daju i saglasnost na odluke o raspodeli dobiti za prošlu godinu pojedinih gradskih javnih preduzeća.

Kada je reč o preduzećima, neka od njih trebalo bi da dobiju nove direktore i vršioce dužnosti direktora posle sednice parlamenta.

Pred odbornicima će se naći i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, među kojima i izmene Plana detaljne regulacije sanitarne deponije „Vinča", koji je neophodan kako bi mogla da počne gradnja postrojenja za preradu otpada.

Odbornici će razmatrati izmene Odluke lokalnim administrativnim taksama, predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2018. i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja u Beogradu za prošlu godinu.

#Metro

#Nikola Nikodijević

'