AKTUELNO

Iranski držžavni mediji objavili su da su naoružžani napadači ubili najmanje osam pripadnika elitne Revolucionarne garde i ranili još 20 osoba u napadu izvršenom tokom vojne parade u u gradu Ahvaz, na jugozapadu Irana.

Povodom terorističkog akta tokom vojne parade u Ahvazu, gradu u Islamskoj Republici Iran, ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministru odbrane Irana Amiru Hatamiju.

- Teroristički napad koji se dogodio u Ahvazu za vreme vojne parade podseća da nepredvidivost predstavlja jednu od najvećih pretnji za građane i njihovu slobodu. Ovakvi događaji moraju osnažiti našu volju za suprotstavljanje svim pošastima koje terorizam nosi sa sobom i ukazuju da današnji izazovi, rizici i pretnje pođednako ugrožavaju sve države i narode - navodi se u telegramu, saopstilo je MInistarstvo odbrane.

- U ovom teškom trenutku, moje misli i misli svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostaju sa iranskim narodom. Molim Vas da u moje ime i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prenesete izraze iskrenog saučešća porodicama nastradalih, a povređenima želje za brz oporavak - dodaje se u telegramu ministra Vulina.

Pročitajte još: Iran: Ubijeno 8 pripadnika Revolucionarne garde, 20 ranjenih

#Aleksandar Vulin

#Iran

'