AKTUELNO

Kako je saopštio gradonačelnik srpske prestonice, razgovarano je o zdravstvu, obrazovanju i mogućnostima napretka u ovim oblastima, a po pitanju turizma saglasili su se da Beograd treba da ide ka tome da privuče još veći broj turista iz Finske.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Finske u Beogradu Pertija Ikonena, a budući da je Helsinki kao prestonica Finske prepoznat kao “pametan grad” razmenili su iskustva i modele koji bi se mogli primeniti na Beograd koji ima potencijala da postane “pametan grad”, ali isto tako i “zeleni grad”.

Bilo je izuzetno korisno razgovarati sa gospodinom Ikonenom. Helsinki je iz godine u godinu među deset gradova Evrope koji su najpogodniji za život, pa je sa te strane bilo značajno čuti njihova iskustva o zaštiti životne sredine i uštedi električne energije - rekao je Radojičić, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Foto: Beograd.rs

Radojičić je preneo i da su razmenjena iskustva po pitanju privrede, a da mu je ambasador Ikonen predstavio i određene finske kompanije koje su zainteresovane za poslovanje u Beogradu.

Foto: Beograd.rs

Gradonačelnik i ambasador razgovarali su i o zdravstvu, obrazovanju i mogućnostima napretka u ovim oblastima. Po pitanju turizma zvaničnici su saglasni da Beograd treba da ide ka tome da privuče još veći broj turista iz Finske, navodi se u saopštenju.

#Beograd

#Zoran Radojičić

'