AKTUELNO

Nelegalna gradnja na Dedinju u Ulici Aleksandra Stamboliskog 20, koja je svakog časa pretila da pokrene klizište u celom naselju i ugrozi stanare ovog dela Beograda, prekinuta je munjevitom akcijom Komunalne policije i Građevinske inspekcije.

Akcija je usledila nakon pisanja medija o ovom problemu.

Na gradilištu su predstavnici sedme sile danas zatekli radnike koji obavljaju poslove bez obzira na to što je neradni dan. Takođe, nije bilo nikakvog znaka o radovima, investitoru niti tome šta se gradi na pomenutoj lokaciji.

Dežurni građevinski inspektor Đorđo Buha izašao je na pomenutu lokaciju, konstatovao činjenično stanje i popisao zatečena lica na gradilištu. Sa opštine Savski venac intervenisala je inspektorka Marina Šibalić.

Rekordnom brzinom je rešen problem i sprečena je tragedija koja je mogla da nastane zbog potencijalnom pokretanja klizišta, a nadležne službe su maestralno obavile svoj posao.

Nelegalno gradilište će biti zatvoreno, a inspektor je zatečenim radnicima naložio da istog trenutka obustave izvođenje radova.

U zapisniku je navedeno da je na lokaciji zatečeno neobeleženo gradilište bez prisustva odgovornog lica. Takođe, zatekli su i dve građevinske mašine, jedan teretni i putni kamion.

Vlasniku teretnog kamiona izdat je prekršajni nalog za prljanje javne površine. Vlasnik će morati da plati 175.000 dinara kazne, dok će vlasnik putnog kamiona platiti kaznu od 5.000 dinara zbog nepropisnog parkiranja.

#Gradilište

#Komunalna policija

'