AKTUELNO

Kako je istakao gradonačelnik, stabilnost i mir su izuzetno značajni za sve nas i, u krajnjoj instanci, to će značiti da svi građani mogu da osete ekonomsku prosperitet.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas u Sarajevu, gde je učestvovao na tilateralnom sastanku sa kolegama iz glavnih gradova BiH i Hrvatske, prvi put posle 20 godina, da su stabilnost i mir veoma značajni za sve u ovom regionu.

- Stabilnost i mir su izuzetno značajni za sve nas i, u krajnjoj instanci, to će značiti da svi građani mogu da osete ekonomsku prosperitet - rekao je Radojičić nakon sastanka.

To je, naznačio je, u skadu sa politikom koju vode Srbija i predsednik Aleksandar Vučić kada je reč o dijalogu sa Prištinom i trajnim rešenjem tog pitanja, koje će omogućiti da svi u ovom regionu žive bolje.

Radojičić je dodao da su se gradonačelnici na sastanku saglasili da je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve.

Složili su se, kazao je, i da je razvoj u svim oblastima, kao što su turizam, kultura, privreda ili sport, pođednako važan za sve nas.

Radojičić je zahvalio domaćinu, gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, što je organizovao, kako je ocenio, važan i značajan sastanak, a kolegi iz Zagreba, Milanu Bandiću što je sa njima nesebično podelio svoje veliko iskustvo koje ima u obavljanju te funkcije, budući da je 19 godina na čelu glavnog grada Hrvatske.

#Zoran Radojičić

'