AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, da krivična dela paljenja automobila sa kojima se susreću poslednjih dana, osim materijalne štete izazivaju i nespokoj kod građanstva. Zbog toga je, kako kaže, sazvan hitni sastanak, kako bi se angažovale sve nadležne službe, a da bi se što pre rasvetlila ova krivična dela.

- U poslednjih desetak dana imali smo jednu seriju paljenja automobila, neki od tih slučajeva su potpuno bizarni, kao što su nezadovoljni vlasnici, koji zbog toga što nisu mogli da pređu tehnički pregled, koji su iz tog razloga izazivali su opštu opasnost - rekao je Rebić.

On je istakao da mnogo više zabrinjavaju druge serije paljenja vozila, u kojima su paljena vozila u vlasništvu ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kako kaže, vozila u vlasništvu zaposlenih službenika u ministarstvu, pa i od građana.

- Činjenica je da ova krivična dela osim materijalne štete izazivaju i nespokoj kod građanstva, zato sam i sazvao hitni sastanak, kako bi se angažovale sve nadležne službe, a da bi se što pre rasvetlila ova krivična dela - rekao je Rebić.

Kako kaže, javnost mora da bude svesna da je za dokazivanje ovakvom krivičnog dela  ponekad potrebno i dve, tri nedelje pa i više, da bi se sve kockice sklopile.

- Povećanje broja policijskih službenika na ulicama bila je jedna od mera kojom smo hteli da dodatno ulijemo poverenje građanima, da ohrabrimo građane da priđu policijskim službenicima i da bez straha ukažu na svoje viđenje bezbednosne sitacije - rekao je on.

Rebić je rekao da su limitirani sa brojem zaposlenih, ali da su u ovom trenutku odlučili da više ljudi izađe na ulice, što u uniformi što u civilu, kako bi povećali operativni rad i dodatno ulili poverenje građana u bezbednost.

Foto: TvPink Printscreen

- Imamo intezivnu i dobru saradnju i sa ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, kao i Republike Srpske, moramo razmenjivati adekvatne informacije. Treba imati poverenja u srpsku policiju da ćemo na adekvatan način izači kao pobednici iz borbe sa svim kriminalnim grupama, bez obzira da li su iz Srbije ili iz okruženja - rekao je Rebić.

Kako kaže, dobra saradnja sa svim policijama u regionu doneće dobre rezultete.

- Granična policija je jedna od najopterećenihjih linija rada tokom turističke sezone, s obzirom na činjenicu da samo tokom jednog vikenda na jednom graničnom prelazi pređe oko 100 hiljada putnika. Do sada je negde oko 45 miliona vremena prešlo preko srpskih granica, što je negde oko 3 miliona više - rekao je Rebić.

On je apelovao na građane da koriste aplikacije, da bi, kako kaže, imali jasnu sliku kolike su gužve na graničnim prelazima i kako bi mogli da koriste alternativne prelaze.

- U poslednjih desetak dana imali smo značajnu akciju borbe protiv organizovanog kriminala, gde je zaplenjeno preko 600 kilograma marihuane, 1.500 boksova cigareta što takođe pokazuje uspešnu borbu policije protiv kriminala - rekao je Rebić.

#Automobil

#Policija

#Požar

#Vladimir Rebić

'