AKTUELNO

Juvelir otkriva za Pink.rs ima li osnova za strah od bušenja ušiju kod devojčica.

Mame vole kada njihove devojčice imaju lepe minđuše, pogotovo kada su još bebice bez kose, pa da se zna da su u pitanju buduće lepotice, a ne lepotani. Međutim, mnoge se ustručavaju da im probuše uši, jer se plaše da će ih boleti ili da bi mogle da "zarade" neku infekciju.

Saznali smo za vas, ima li osnova za strah i na šta treba da obratite pažnju.

- Roditelji se najviše plaše kako će deca da reaguju. Često dovode baš male bebe, tako da je taj strah i očekivan. Međutim, veoma je bitno da obrate pažnju da li se koristi čista i sterilisana oprema. Pored ljubaznosti zlatara, jako je bitno da su higijenski uslovi obezbeđeni. Danas postoji specijalan "pištolj" zahvaljujući kome se ceo proces završi brzo i skoro bezbolno. Bebe plaču, jer se plaše, posebno nakon prvog probušenog uha, ali brzo se smire - rekao je za Pink.rs poznati juvelir.

On je za naš portal objasio da je za prve minđušice takođe bitno da budu od zlata.

- Deca diraju uši nakon bušenja, bitno je da se predeo oko rane očisti alkoholom ili troprocentnim hidrogenom sa vremena na vreme. Reakcije su retke, ali ukoliko primetite preterano crvenilo ili bol, možda je došlo do alergijske reakcije - objašnjava on.

Foto: Pixabay.com

U tom slučaju, kako kaže, odmah izvadite minđuše i odvedite dete kod lekara.

- Starije devojčice uglavnom se plaše bola. Ali ukoliko im lepo objasnimo šta ih čeka, one uglavnom bez problema pristanu, i nakon probušenog prvog uha shvate da nije ništa strašno i uglavnom sa njima nema nikakvih problema. Roditelji uglavnom više paniče od dece - rekao je juvelir za Pink.rs.

Istraživanja pokazuju da je ovaj proces bolje odraditi dok je dete mlađe kako bi se izbegla strah i panika u starijem dobu.

#Uši

#Zlatar

#minđuše

'