AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pozdravio je odluku organizatora Bir festa da naredne godine pozovu "Bajagu i instruktore" i "Hladno pivo" da zajedno nastupe na Ušću.

Organizatori Belgrade Beer Festa pozivaju bendove “Bajaga i Instruktori” i “Hladno Pivo” da naredne godine zajedno nastupe na festivalu, a zamenik gradonačelnika je ovu ideju podržao i javno da društvenim mrežama.

- Pozdravljam odluku organizatora Bir festa da naredne godine pozovu Bajagu i instruktore i Hladno pivo da zajedno nastupe na Ušću. Beograd je metropola i kosmopolititski grad u kome ima mesta za sve prave umetnike ma odakle dolazili. Dobrodošli u Beograd - napisao je Vesić.

Inače, poziv Bir festa za zajednički nastup dva benda usledio je pošto je otkazan nastup benda "Bajaga i instruktori" na Danima piva u Karlovcu zbog pritiska hrvatskih branitelja, i posle saopštenja benda "Hladno pivo", koji je navodno trebalo da bude zamena Bajagi, da neće svirati na toj manifestaciji.

- Žao nam je što je koncert 'Bajage i instruktora' otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog - naveli su organizatori Bir fest u saopštenju.

Podsetli su da je intencija festivala od njegovog pokretanja 2003. godine širenje tolerenacije i politike pomirenja na ovim prostorima, te da su ponosni na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja Srbije.

- Naravno, temelj cele te priče su izvođači. Tokom prethodnih 15 godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona su često svirali na našem festivalu, a organizovali smo i veliki koncert 'Prljavog kazališta' u Beogradskoj areni. Svi naši gosti su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu. Svi oni su bili i biće dobrodošli - poručili su organizatori Bir festa.

Isto tako, dodaju, znaju da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj i da tako treba i da ostane.

Isto tako, dodaju, znaju da puno izvođača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj i da tako treba i da ostane.

"Bajaga i Instruktori" su na Belgrade Beer Festu nastupali četiri, a "Hladno Pivo" pet puta.

#Belgrade Beer Fest

#Beograd

#Goran Vesić

'