AKTUELNO

Reprezentacija Vojske Srbije učestvuje na 42. CISM Svetskom vojnom prvenstvu u padobranstvu koje se održva u mađarskom gradu Solnok od 9. do 21. avgusta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na takmičenju učestvuju vojne reprezentacije iz 38 zemalja, a padobransku ekipu Srbije čine potpukovnik Slobodan Jovanović, major Nenad Stojiljković (sudija), zastavnik prve klase Miroljub Janićijević, zastavnici Milan Svetozarević i Ivan Mitić, vodnik Dejan Cvetković i u ženskoj konkurenciji zastavnik Radmila Đurić.

Takmičari će odmeriti snage u tri padobranske discipline - skok na cilj gde se skokovi izvode s visine od 1.100 metara, grupni likovni skokovi koji se izvode s visine od 3.200 metara i u disciplini pojedinačno-figurativni skokovi s visine od 2.200 metara.

Reč je o takmičenju najvećeg svetskog ranga na kojem naša vojna reprezentacija učestvuje deseti put, a organizuje se pod okriljem Međunarodnog komiteta za vojni sport - CISM, čija je članica i Srbija.

Ove godine na takmičenje je pozvano 136 zemalja, ali samo njih 38, među kojima i Srbija, imaju padobrance koji mogu da učestvuju na takmičenju ovog ranga, navodi se u saopštenju Ministarstva.

#Vojska

'