AKTUELNO

Prema poslednjim podacima AMSS i Puteva Srbije nema zadržavanja na naplatnim rampama u Srbiji, dok putnička vozila na srpskim graničnim prelazima ne čekaju duže od 30 minuta.

Kako je saopšteno iz AMSS, učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanja za putnička vozila na našim GP nisu duža od 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na GP Horgoš su oko 120 minuta, a na GP Batrovci i Šid oko 60 minuta.

Iz AMSS naglašavaju da su u zajedničkoj akciji MUP i AMSS postavljene nove web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Web kamere, koje građani u svakom trenutku mogu pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, kažu iz AMSS i dodaju da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima relativno i često promenljivo.

Takođe, iz AMSS navode da vozače danas na području Vojvodine i Pomoravlja u toku popodneva očekuje slaba kiša koja će usloviti da se saobraćaj odvija po vlažnim kolovozima.

Vozačima se savetuje dodatni oprez, smanjena brzinu kretanja i prilagođavanje vožnje uslovima na putu.

Kako kažu, saobraćaj je umerenog intenziteta sa povermenim talasima većeg broja vozila koji mogu da dovedu do stvaranja manjih gužvi i zastoja, a posebno na deonicama na kojima su radovi u toku.

#AMSS

#Granica

#Zastoj

'