AKTUELNO

Grupa od 106 ucenika iz Srbije koja nije mogla da uđe u hotel u Ljoret de Maru u Španiji ipak se neće danas vratiti kući, već će ostati do kraja aranžmana u tom letovalištu.

Do obrta je došlo nakon što je organizator sakupio, i uplatio, novac za aranžman, rečeno je Novostima u Ministarstvu trgovine, telekomunikacija i turizma.

- Deca su dobro, vesela su i nasmejana. Smeštena su u hotelu 'Samba' u letovalištu Ljoret del Mar, gde će ostati do petka kada je ibilo planirano da se vrate - kazala je pomoćnica ministra Vera Božić Trefalt.

Ona je dodala da su deca mogla i danas da budu vraćena kući, ali da su odlučila da ostanu do kraja aranžmana.

Inače, ranije je najavljeno da će protiv vlasnika agencije u čijoj organizaciji je realizovano ovo putovanje biti pokrenut postupak.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je ranije danas da ceo slučaj nema veze sa turizmom i da je "malo reći da je reč o prevari".

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prethodno je saopštilo da je letovanje u Španiji tokom kojeg su učenici Devete gimnazije iz Beograda i još nekih beogradskih škola imali problem sa smeštajem, organizovala je samostalno profesorka istorije u Devetoj gimnaziji Snežana Martić, protiv koje će biti pokrenut disciplinski postupak u školi.

#Putovanja

#Španija

'