AKTUELNO

Kako je istakla premijerka, učenici su svoj talenat i znanje iskoristili na najbolji mogući način i dokazali da su obrazovanje i predan rad ključni za uspeh.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu i gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu osvajanje medalja na 59. međunarodnoj Olimpijadi iz matematike u Rumuniji i istakla da su oni najbolji primer da Srbija ima talenat za novo doba.

- Najsrdačnije čestitam učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenom zlatnom odličju, Igoru Medvedevu i Jeleni Ivančić na osvojenom srebrnom, a Jovanu Toromanoviću iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Nikoli Pavloviću iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, na osvajanju bronzane medalje na Matematičkoj olimpijadi u Rumuniji - navela je premijerka.

Istakla je da su oni svoj talenat i znanje iskoristili na najbolji mogući način i dokazali da su obrazovanje i predan rad ključni za uspeh.

- Vi ste najbolji primer da Srbija ima talenat za novo doba, a svojim znanjem pomerate granice. Želim vam da i u daljem školovanju i takmičenjima ostvarite još puno izuzetnih rezultata - poručila je Brnabić u čestitki, saopšteno je iz Vlade Srbije.

#Ana Brnabić

#Matematička gimnazija

'