AKTUELNO

U Novom Sadu danas je otvoren novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, vredan 410 miliona dinara, čiju su izgradnju zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Tom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da će izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći značajno biti unapređen zdravstveni sistem, te dodao da je realizacija ove velike investicije potvrda zajedništva i dobre saradnje Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

- Na ovom značajnom projektu, izgradnji, adaptaciji i opremanju nove zgrade Hitne pomoći radili smo zajedno i siguran sam da će nivo zdravstvene usluge u ovoj ustanovi biti mnogo kvalitetniji - rekao je predsednik Mirović, podsetivši da je priprema i realizacija ovog projekta trajala godinu dana.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

On je dodao da je zdravstvo jedan od prioriteta Pokrajinske vlade, a tome u prilog, kako je naveo, ide i podatak da je u protekle dve godine u unapređenje zdravstvenog sistema u AP Vojvodini uloženo 3,7 milijardi dinara.

- Nastavićemo da investiramo u oblast zdravstva kako bi sistem bio što efikasniji - rekao je predsednik Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada i u budućnosti realizovati značajne investicije u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Zahvalivši se Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima za izgradnju novog zgrade Hitne pomoći, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je ovaj, uspešno završen projekat, dokaz da kada postoji zajedništvo i ista vizija, ciljevi se mnogo brže ostvaruju.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Izgradnjom ovog objekta Novi Sad je dobio najmoderniju zdravstvenu ustanovu u Srbiji koja će pružati najbolje zdravstvene uslove svim pacijentima - istakao je gradonačelnik Vučević.

Kompleks Zavoda, koji se nalazi na prostoru omeđenom ulicama Somborska, Jastrebačka i Ilariona Ruvarca, sadrži objekat hitne pomoći sa ambulantama, apotekom, administartivnim i edukativnim sadržajima površine 2700 m2 i garažu za vozila hitne pomoći.

#Hitna pomoć

#Igor Mirović

#Novi Sad

'