AKTUELNO

Pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Aleksandar Marković, rekao je da se zbog najavljenih padavina preventivno kontrolišeu poznata problematična mesta gde je dolazilo do izlivanja i zadržavanja vode.

Kritičnu tačku u Beogradu, posle jučerašnjeg dana sa intenzivnim pljuskovima i padavinama od preko 20 litara po kvadratnom metru u roku od nekoliko sati, predstavlja Ulica vojvode Vlahovića u naselju Padina na Voždovcu, ocenio je danas pomoćnik gradonačelnika grada Beograda Aleksandar Marković.

On je podsetio da je JKP Beogradski vodovod i kanalizacija imalo na terenu preko 20 mobilnih ekipa koje su intervenisale na kritičnim mestima, koja su poznata po zadržavanju vode na kolovozu, kao i na osnovu poziva koje građani upućuju preko gradskog kol-centra, saopšteno je iz Grada.

Prema njegovim rečima, u naselju Padina je je neplanska izgradnja dobila široke razmere, a nije izgrađena odgovarajuća kišna i fekalna kanalizaciona mreža.

Tako,kaže, postojeća fekalna kanalizacija ne može da prihvati svu količinu vode koja se skuplja u najnižoj zoni Ulice vojvode Vlahovića što dovodi do zaustavljanja saobraćaja – naglasio je Marković.

Prema njegovim rečima, jedino rešenje za ovu lokaciju je da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izgradi kišnu i fekalnu kanalizaciju dovoljnog kapaciteta.

On je istakao da je danas na beogradskim ulicama isti broj ekipa koje dežuraju tokom 24 časa.

Zbog najavljenih padavina preventivno kontrolišemo poznata problematična mesta gde je dolazilo do izlivanja i zadržavanja vode, naveo je Marković.

#Beograd

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Kiša

'