AKTUELNO

Od 1. jula ove godine u potpunosti će se obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica - Pančevački most. Zbog takve odluke sinoć je ispraćen poslednji Barski voz sa Glavne Železničke stanice Beograd.

Beograd-Bar vozom, jedna od najdugovečnijih linija sa hiljadama prevezenih putnika imala je sinoć svoj poslednji polazak sa Glavne železničke stanice u Beogradu, a ovaj trenutak emotivno je ulepšala i pesma "A sad adio".

Bilo je 21.10 sati, vreme za polazak voza na liniji Beograd - Bar. Sinoć je ovaj odlazak imao posebnu vrednost, jer je poslednji put kretao sa Glavne železničke stanice.

Tim povodom, kao sećanje na neka lepa vremena, kada se na more išlo najčešće ovim prevozom, a dužina puta nije nikome smetala, već je putovanje vozom bilo vreme za upoznavanje, druženje, sviranje gitare, zaljubljivanje, ovom vozu je sinoć priređen veličanstven odlazak.

Uz taktove numere "A sad adio", putnici su se ukrcavali poslednji put sa ove stanice, budući da će od sad to moći da učine sa železničke stanice na Topčideru. Oni koji ostaju mahali su onima koji odlaze, a ovaj emotivni trenutak upotpunila je duga sirena mašinovođe koji je njome pozdravio i ljude, ali i stanicu, simbol nekih lepih vremena.

Prvi voz ka Baru iz Beograda krenuo je 30. maja 1976. godine, a samo dva dana ranije, tom prugom prošao je "Plavi voz" u kome su se vozili Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka.

Podsećamo, od 1. jula, ova stanica će prestati sa radom, a većina vozova biće već od 16. juna preusmerana na stanicu u Topčideru, ako i na stanicu Beograd-centar (Prokop).

Pročitajte još: GLAVNA ŽELEZNIČKA STANICA PRESTAJE S RADOM 1. JULA! Već od danas vozovi za Bar KREĆU IZ TOPČIDERA!

#Bar

#Beograd

#Voz

#železnička stanica

'