AKTUELNO

Kako je istakao ministar unutrašnjih poslova, neće biti određenih kvota ili limita, već će svaki pripadnik bezbednosnih snaga moći da kupi stan po najvišoj ceni od 500 evra po kvadratu u više gradova Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će svi pripadnici bezbednosnog sektora, uključujući i one penzionisane, koji budu izrazili nameru da kupe stanove po povlašćenim cenama, imati pravo to i da urade.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da neće biti određenih kvota ili limita već da će svaki pripadnik bezbednosnih snaga moći da kupi stan po najvišoj ceni od 500 evra po kvadratu u više gradova Srbije.

- Ovo je veoma važna stvar, usvajanjem zakona stvorile su se mogućnosti da započnemo izgradnju stanova za policajce, vojnike, pripadnike Bezbednosno-informativne agencije i drugih bezbednosnih snaga u Srbiji. Time želimo da ukažemo na težinu njihovog posla ali i da ukažemo poštovanje tim ljudima, da pokažemo da iskreno brinemo o njihovom standardu - kazao je Stefanović.

Navodeći da je policija prošle godine zaplenila 4.1 tonu narkotika, što je kako je rekao, najbolji rezultat u prethodnih deset godina, ministar je najavio nastavak akcija hapšenja narko dilera u Srbiji.

Stefanović je kazao i da je država "potpuno svesna" značaja policajaca za sigurnost i bezbednost zemlje što je kako je rekao, pokazala obezbedjivanjem novih uniformi, vozila i opreme, ali i povećanjem plata pripadnicima MUP-a za deset odsto.

Ministar je pozvao gradjane da prisustvuju sutrašnjem obeležavanju Dana MUP-a i policije u centru Beograda, navodeći da će gradjani ispred Doma Narodne skupštine moći da vide defile različitih policijskih jedinica, vozila i tehnike.

#Nebojša Stefanović

#stan

'