AKTUELNO

Kako je istakao gradski menadžer, radovi su temeljni jer ispod asfalta nije bilo podloge, a potrebno je izvršiti kompletnu zamenu kolovoza, postavljanje nove podloge, zamenu troroara i izmeštanje slivnika sa ulica na trotorare.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji drugog dela Bulevara oslobođenja, na potezu od Autokomande do Trošarine, i istakao da je vrednost radova 250 miliona dinara i da će biti završeni do prvog septembra.

To je jedna od najopterećenijih i najzahtevnijih saobraćajnica, rekao je Vesić novinarima i podsetio da je prošle godine rekonstruisan potez od Trošarine do Autokomande.

Foto: Grad Beograd

On je naveo da radovi podrazumevaju kompletnu zamenu kolovoza, postavljanje nove podloge, pretres i zamenu trotoara tamo gde je potrebno, kao i izmeštanje slivnika sa ulice na trotoare.

Kada smo podigli asfalt, ovde nije bilo nikakve podloge i to je razlog zbog kog nam propadaju ulice i imamo mnogo rupa. Decenijama se radilo tako što su ili preko kocke stavljali asfalt ili nije rađena podloga. U ovom slučaju stavljamo 75 centimetara podloge, zatim tri sloja asfalta i na kraju, preko poslednjeg sloja stavljamo polibitumen, koji sprečava stvaranje kolotraga - naveo je Vesić.

Foto: Grad Beograd

On je rekao da Institut za puteve radi analizu svake velike ulice i projektovanje kakav će biti saobraćaj u narednih 20 godina i dodao da se na osnovu toga radi podloga i asfalt.

- Zbog toga su naši radovi obimniji, ali su sprovedeni kako treba i sve gradske ulice prvog prioriteta, a to su ulice kojima ide javni prevoz, u narednih deset godina ćemo sređivati na ovaj način. Onda ćemo uhvatiti investicioni ciklus koji je propušten, a to znači da nećemo imati problem sa saobraćajnicama da se posle svake zime javljaju rupe - rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je Bulevar oslobođenja jako bitna saobraćajnica za građane celog Beograda.

Govoreći o radovima na teritoriji te opštine on je, između ostalog, naveo da JKP "Beograd put" i Grad Beograd trenutno rade Kalemarsku ulicu sa svim prilazima.

- Nadamo se da ćemo do kraja godine da iskoristimo sredstva Grada i da ćemo asfaltirati negde oko 30 ulica na teritoriji opštine Voždovac - dodao je Savić.

#Goran Vesić

#bulevar

'