AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće 27 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne sa periodima sunčanog vremena, od sredine dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde se očekuju i obilnije padavine. Vetar slab, u košavskom području i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od osam do 14, najvisa dnevna od 22 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne sa periodima sunčanog vremena. Posle podne i uveče u pojedinim delovima grada očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 14, najvisa dnevna oko 25 stepeni Celzijusa.

Foto: Beta

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana:

Do petka promenljivo oblačno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine, naročito u sredu i četvrtak kada će biti intenzivniji i moguća je i kratkotrajna pojava grada. U petak i za dane vikenda u većini mesta pretežno sunčano.

Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti reda pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, uglavnom u planinskim predelima. Temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti. Krajem perioda, svezije, nestabilno promenljivo oblačno sa padavinama.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'