AKTUELNO

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je da su prioriteti Vlade Srbije rešavanje problema vezanih za ostvarivanje prava žena, unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i starijih sugrađana, kao i zaštita dece i njihovih prava.

- Radi se na većoj zaštiti ljudskih prava - kazala je ona i dodala da je u toku revizija akcionog plana za poglavlje 23 (pravosuđe i osnovna prava) kako bi se neke aktivnosti uskladile sa prelaznim merilima EU.

Ona je kazala da je akcioni plan gotovo 83 odsto realizovan ili delimično realizovan, kao i da se radni na efikasnijem ostvarivanju prava svakog građanina Srbije kroz čitav set aktivnosti.

Govoreći o izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Suzana Paunović je kazala da je cilj izmena unapređenje statusa nacionalnih manjina, unapređenje transparentnosti i efikasnosti u njihovom finansiranju i depolitizacija nacionalnih saveta.

- Neke dileme i nedoumice, koje su ti saveti svakodnevno imali, biće ovim zakonskim promenama izmenjen i unapređenje - kazala je ona.

#Ljudska prava

#Suzana Paunović

#zaštita

'