AKTUELNO

U pucnjavi u Santa Feu u Teksasu ubijeno je 10 mladih ljudi.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća državnom sekretaru Stejt departmenta Majku Pompeu.

Duboko me je ožalostila vest o mladim ljudima nastradalim u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu. Koristim priliku da Vama i narodu Sjedinjenih Američkih Država, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze najdubljeg saučešća, kao i najiskrenijeg saosećanja sa porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije i brz i uspešan oporavak povređenima. Nažalost, gubici mladih života, još jednom nas podsećaju da moramo mladima posvetiti, kao država, ali i pojedinci, pažnju i brigu, jer su oni ti koji nas nasleđuju i kojima ostavljamo u nasleđe brigu o našim društvima i državama. Moramo zajednički raditi na zaštiti mladih i njihovoj sigurnijoj budućnosti - navodi se u telegramu saučešća šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

U srednjoj školi u teksaškom gradu Santa Fe, 17. godišnji napadač je u petak iz vatrenog oružja ubio 10 osoba, uglavnom učenika, i još 10 ljudi ranio.

#Ivica Dačić

#Majk Pompeo

#Saučešće

'